Beleggen? Wees je altijd bewust van het actuele nieuws!

Voordat je een belegging gaat doen in een bepaald aandeel spreekt het voor zich dat je eerst even het nodige onderzoek zal willen doen naar het achterliggende bedrijf. Eenmaal je over alle vereiste informatie beschikt kan je er dan vervolgens voor kiezen om al dan niet te gaan investeren.

Voor veel mensen stopt het opzoeken en bijhouden van informatie over de onderneming waarin ze gaan beleggen hier. Dat is niet echt de bedoeling.

Om er zeker van te zijn dat je investering haar verwachtingen waar zal weten te maken is het zeer belangrijk om je altijd bewust te zijn en te blijven van hetgeen er gaande is in of met de onderneming in kwestie. Dat is alleen maar mogelijk wanneer je goed op de hoogte blijft van het meest actuele nieuws. 

Waarom is het nieuws volgen voor jou als belegger zo belangrijk?

Als belegger zal je op basis van het onderzoek dat je doet uiteindelijk beslissen om één of meerdere investeringen te gaan doen. Deze investeringen gebeuren op een bepaald specifiek moment en tegen een bepaalde op dat ogenblik vastgelegde waarde. Het doel van je investering is uiteraard altijd om er een bepaald rendement op te maken. Dat is in het merendeel van de gevallen alleen maar mogelijk wanneer je goed op de hoogte blijft van hetgeen er zich in die onderneming afspeelt. Niet alleen het concurrentiële aspect, maar ook bijvoorbeeld de balans kan op een zeker ogenblik veranderen. Het actuele nieuws opvolgen dat betrekking heeft tot de bedrijven waarin je hebt geïnvesteerd blijkt in de praktijk in ieder geval geen overbodige luxe te zijn. 

De praktijk heeft ons door de jaren heen duidelijk gemaakt dat bepaalde nieuwsfeiten er al snel voor kunnen zorgen dat de waarde van een aandeel kan worden aangetast. Het moet hierbij wel gezegd dat het ene aandeel hier al wat vatbaarder voor is dan het ander. Neem nu bijvoorbeeld een aandeel als Facebook. Van zodra er wat negatiefs de wereld wordt ingestuurd over het bekende social media platform heeft dit nagenoeg altijd meteen een invloed op de aandelenkoers. Op dergelijke nieuwsfeiten kan je als belegger perfect inspelen waardoor je er je voordeel mee kan doen.

Wanneer is het actuele nieuws volgen minder van belang?

Het spreekt voor zich dat we binnen de beleggerswereld een onderscheid maken tussen enerzijds de actieve en anderzijds de passieve beleggers. Voor de actieve beleggers die zelf zoveel mogelijk controle willen hebben over hun beleggingsportefeuille geldt dat ze er eigenlijk niet omheen kunnen om het actuele nieuws in de wereld te volgen. Dit gezegd hebbende zijn er natuurlijk ook nog de passieve beleggers. Het gaat hierbij om beleggers die:

  1. Ervoor hebben gekozen om hun beleggingen uit te besteden aan een expert; 
  2. De keuze maken om automatisch te beleggen in bijvoorbeeld ETF’s; 

In de bovenstaande twee gevallen is het in principe (enigszins) minder noodzakelijk om het actuele nieuws te volgen. Voor de eerste situatie geldt dat dit eigenlijk zal gebeuren door de belegger waar je jouw beleggingsportefeuille aan hebt toevertrouwd. Hij (of zij) zal indien bepaalde nieuwsfeiten dat vereisen dan ook meteen ingrijpen om de waarde van je portefeuille te beschermen. 

In het tweede geval is het eigenlijk een beetje een dubbeltje op z’n kant. Het merendeel van de mensen die ervoor kiezen om periodiek te gaan beleggen door middel van bijvoorbeeld de dollar cost average methode in ETF’s doen dit voor de zeer lange termijn. Zij zullen dan ook niet meteen actie gaan (of willen) ondernemen wanneer er zich een bepaald nieuwsfeit voordoet. Bovendien is het zo dat ze met de keuze voor een ETF zoals de S&P 500 sowieso reeds kunnen rekenen op een geweldige spreiding. Voor deze mensen is het actief volgen van het nieuws net wat minder belangrijk. Toch, wanneer er een beurscrash aanstaande is kan dit uiteraard nog altijd de moeite waard zijn.

Blijf actief betrokken bij je investeringen

Actief betrokken blijven bij de investeringen die je hebt gedaan is in de praktijk in het merendeel van de gevallen de beste keuze die je kan maken. Dit omdat je door niet op de hoogte te blijven van het nieuws mogelijks een aantal interessante opportuniteiten aan je voorbij zal zien gaan. Wat namelijk bijvoorbeeld wanneer je hebt belegd in een bepaald farmabedrijf en één van haar belangrijkste patenten op het punt staat om te vervallen. Heeft het bedrijf een alternatief klaar dat dit verlies kan opvangen of niet? Dit is slechts één voorbeeld dat toch duidelijk aangeeft dat het voor jou als belegger eigenlijk altijd van cruciaal belang kan zijn om op de hoogte te blijven van het actuele nieuws met betrekking tot jouw investeringen.

Methode om te beleggen die de markt-trend volgt i.p.v. het nieuws

Wil je graag actief gaan beleggen, maar niet al je tijd investeren in het lezen en opvolgen van financiële berichtgeving? Of voel jij je niet helemaal vertrouwd of je deze informatie wel juist kunt interpreteren?

Dan is beleggen met de Trading Navigator Methode voor jou mogelijks een uitkomst!

Het algoritme achter de Trading Navigator analyseert namelijk de trend in de koers voor een specifiek aandeel of verhandelbaar effect. Als de koers in een stijgende trend zit, krijg jij een aankoopsignaal. Als de trend dalend is, krijg je een verkoopsignaal.

Met deze bewezen succesvolle methode om mee te beleggen kun je in 5-10 minuten per week jouw portefeuille beheren zonder dat je zelf nog marktinformatie moet opzoeken en analyseren.

Wil je meer informatie over deze succesvolle methode? Meld je dan aan voor het gratis wekelijkse online webinar over deze methode.

Klik op deze link om je meteen aan te melden voor de volgende sessie.

Crypto Master Class

Geld sparen zorgt niet langer voor een vermogensgroei, in tegendeel

Virtueel Beleggen
2 years ago

De beste broker vinden voor je beleggingen doe je met deze tips

Virtueel Beleggen
2 years ago

Geld sparen voor je kind, hoe interessant is het nog?

Virtueel Beleggen
2 years ago

9 principes die essentieel zijn voor elke succesvolle belegger

Virtueel Beleggen
3 years ago

Trading Navigator Methode

Virtueel Beleggen
3 years ago