6 handige smartphone apps voor beginnende beleggers

Beleggen gebeurt tegenwoordig om een compleet andere manier in vergelijking met vroeger. We zijn bijvoorbeeld veel vaker onderweg waardoor we ook graag mobiel een nieuwe belegging willen kunnen doen.

Daarnaast spreekt het voor zich dat je ook altijd op de hoogte wil blijven van de actuele stand van je beleggingsportefeuille. Voor beginnende beleggers is het vaak net wat minder eenvoudig om er de meest interessante apps tussenuit te halen. Wij willen je daar dan ook graag bij helpen. Op deze pagina hebben we dan ook 6 handige smartphone apps op een rijtje gezet waar beginnende beleggers sterk mee gebaat kunnen zijn.

1.) DeGiro beleggen app

DeGiro is één van de bekendste en tevens ook grootste brokers van Nederland en bij uitbreiding eigenlijk van heel Europa. Bij deze broker is het niet alleen maar mogelijk om via hun website te beleggen, daarnaast beschikt ze ook over een mobiele applicatie. Deze app staat er om bekend ongelofelijk gebruiksvriendelijk te zijn.

In eerste instantie geeft ze je een snel overzicht van je huidige portefeuille evenals bijvoorbeeld de favorieten die je hebt opgeslagen. Ook de zogenaamde “corporate actions” waaronder de dividenden die in de planning staan om te worden uitbetaald zijn in één klik te bekijken. Dit is volgens velen niet alleen één van de beste, maar tevens ook één van de meest toegankelijke beleggingsapps om gebruik van te maken.

Wil je meer weten over DEGIRO?

Lees dan hier ons uitgebreide artikel over deze online broker

Of klik hier om rechtstreeks naar de website van DEGIRO te gaan

2.) De BUX Zero App

Voor beginnende beleggers kan het eveneens de moeite waard zijn om gebruik te gaan maken van de zogenaamde Bux Zero App. Wat deze app bijzonder maakt is dat je niet verplicht bent om meteen te gaan beleggen met echt geld. Je kan bijvoorbeeld je beleggersavontuur ook starten met het zogenaamde 'funBux'.

In dit geval kan je aandelen, maar ook andere assets kopen met speelgeld. Zo kan je precies ontdekken hoe de verschillende assets werken, hoe je er rendement mee kan behalen, etc.

Tegelijkertijd spreekt het voor zich dat je ook alle mogelijkheden van deze mobiele applicatie gaat ontdekken. Wanneer je, je aanmeldt bij Bux en je, je eerste storting doet kan je overigens ook altijd rekenen op een gratis aandeel. Ook dat is natuurlijk mooi meegenomen.

3.) eToro, leren beleggen met social trading

De mogelijkheden die de broker eToro aanbiedt zijn ongelofelijk uitgebreid. Eén van de interessantste features van de eToro app heeft te maken met het feit dat het mogelijk is om andere beleggers en traders als het ware te gaan kopiëren. Het principe van copy trading kan zeer interessant zijn. Dit niet alleen voor ervaren beleggers, maar zeker en vast ook voor beginners.

Verder geldt voor deze broker dat je geen commissie dient te betalen. Dit zorgt ervoor dat er niet van aan het begin moet worden gestart met een bepaald negatief rendement. De mobiele applicatie van eToro is een absolute aanrader om gebruik van te maken en is ongelofelijk toegankelijk. 

4.) CoinMarketCap; in één klap een volledig overzicht van de cryptobeurs

Beleggen kan je tegenwoordig niet meer alleen doen op de reguliere beurs. Daarnaast kan je er immers ook voor kiezen om een investering te doen in bijvoorbeeld cryptomunten. Mogelijks heb je dit zelfs al gedaan en zou je graag willen kunnen opvolgen hoe goed de verschillende cryptocurrencies presteren.

Wat dit betreft bestaat er geen eenvoudigere mobiele applicatie dan ‘CoinMarketCap’. In één klap krijg je met deze app een glashelder overzicht van de volledige cryptomarkt. Bovendien kan je zeer eenvoudig elke gewenste cryptovaluta opzoeken. CoinMarketCap is dus beslist een absolute must voor elke (beginnende) crypto belegger!

5.) Blockfolio; voor het bijhouden van al je crypto investeringen

Ook deze mobiele app is er één die specifiek is bedoeld voor crypto investeerders. Het spreekt namelijk voor zich dat je altijd een goed beeld zal willen hebben van hoe goed jouw portefeuille weet te presteren.

Het is vaak erg lastig om dit bij te houden, tenzij je ervoor kiest om gebruik te maken van de Blockfolio app. Je geeft in deze app zeer eenvoudig in welke investeringen in welke munten je tegen welke prijs hebt gedaan. Op die manier kan je altijd bepalen wat het meest optimale moment is om jouw gerealiseerde winsten met bijvoorbeeld Bitcoin te verzilveren.

6.) Yahoo Finance; eigenlijk een must voor elke belegger

Eén van ’s werelds meest gerenommeerde financiële websites is ongetwijfeld ‘Yahoo Finance’. Om ervoor te zorgen dat haar informatie nog vlotter bereikbaar is voor beleggers heeft Yahoo er inmiddels ook voor gekozen om uit te pakken met een interessante mobiele applicatie.

Eigenlijk is dit de absolute nummer één mobiele applicatie die elke belegger op zijn of haar smartphone of tablet moet hebben staan. De app geeft je niet alleen waardevolle informatie over de aandelen die je wenst aan te kopen, bovendien kan je er ook het meest actuele nieuws over jouw beleggingen in opvolgen. Voor iedereen die serieus aan de slag wil gaan met beleggen is dit hoe dan ook een echte aanrader. 

Nog niet toe aan een app om te beleggen?

Ben je nog niet toe aan het gebruiken van een app om te beleggen, maar wil je eerst leren hoe je succesvol kunt zijn op de beurs?

Dan kunnen we het boek "In 10 stappen succesvol beleggen" aanraden om een vlotte start te maken met beleggen.

Het boek, dat normaal 17.50 euro kost bij bol.com en managementboek.nl, kunnen wij nu tijdelijk gratis aanbieden. Je betaalt dan alleen de verzendkosten, aangezien het een fysiek boek is dat naar jouw adres wordt opgestuurd.

Wil je jouw gratis exemplaar van dit boek aanvragen? 

Dat kan via deze link

Crypto Master Class

Hoe beleggen als Warren Buffett

Virtueel Beleggen
2 years ago

Beleggen in de S&P 500? Dit is waarom je er niet omheen kan!

Virtueel Beleggen
2 years ago

De markt timen? In de praktijk ronduit onmogelijk!

Virtueel Beleggen
2 years ago

9 principes die essentieel zijn voor elke succesvolle belegger

Virtueel Beleggen
3 years ago

Daytrading en EV-aandelen, potentieel rendement en risico's

Virtueel Beleggen
2 years ago