4 Tips om je pensioensparen een boost te geven

Je bent je er waarschijnlijk wel van bewust dat het belangrijk is voor je pensioen te sparen. Voor de meesten van ons zijn de dagen van 100% door de werkgever gefinancierde pensioenen allang voorbij, en de Sociale Zekerheid is slechts bedoeld om een deel van je inkomen vóór de pensionering te compenseren.

De meeste financieel adviseurs raden werknemers aan genoeg te sparen om 75 tot 85 procent van hun jaarlijks inkomen vóór pensionering te dekken. Met stagnerende inkomens en de stijgende kosten van uitgaven zoals gezondheidszorg, voedsel en huisvesting, is het voor de meesten van ons een uitdaging om voor hun pensioen te sparen!

Gelukkig kun je je pensioenspaargeld opvoeren, ongeacht je leeftijd, of hoe gespannen je bestaande budget misschien is.

Je pensioenspaargeld verhogen en je financiële toekomst veilig stellen

 1. Spaar nu. Als je nog niet bijdraagt aan een 401(k) of andere door je werkgever vastgestelde pensioenregeling, begin dan nu.

 • Als traditionele bijdragen van 10% van je inkomen te veel zijn om aan te kunnen, begin dan klein. Probeer slechts 1 tot 2 procent van je bruto-inkomen te sparen. Geef je spaargeld elk jaar een boost door je bijdragepercentage te verhogen met het bedrag van je jaarlijkse loonsverhoging.
 • Je hebt meteen 100% rendement op je investering als je werkgever een percentage van je 401(k) bijdrage matcht. Als je je inschrijft voor het plan van je werkgever, draag dan ten minste het minimum bij om in aanmerking te komen voor een eventuele door je werkgever aangeboden match.
 • Open een traditionele of Roth IRA als je werkgever geen 401(k) plan aanbiedt. Traditionele IRAs kunnen je helpen je jaarlijkse belastingaanslag te verlagen, waardoor je honderden extra dollars kunt vrijmaken om je pensioenspaargeld te verhogen. Weersta de drang om je spaargeld uit te geven!

2. Werk langer en ga later met pensioen. Uitstel van pensionering verhoogt de hoogte van je sociale zekerheidsuitkeringen en geeft je spaargeld extra tijd om te groeien.

 • Vroeg gepensioneerden zien hun geschatte uitkeringen blijvend met 20% dalen. Door je pensionering uit te stellen, trek je een groter uitkeringsbedrag van de Sociale Zekerheid en verkort je de tijd dat je je pensioenspaargeld moet aanspreken.
 • Als je de pensioengerechtigde leeftijd nadert, zoek dan naar manieren om extra inkomstenstromen te creëren die los staan van je hoofdberoep, zoals freelancen of een klein bedrijfje beginnen. Door je inkomstenstromen te vergroten maak je meer geld vrij dat je kunt gebruiken om je pensioenspaargeld aan te vullen.

3. Kom uit de schulden voor je met pensioen gaat. Schulden maken vaak een groot deel uit van de meeste budgetten. Schuld vreet ook geld op dat je voor pensioensparen zou kunnen gebruiken.

 • Stel een realistisch, werkbaar budget op waarmee je je schulden over een bepaalde tijd wegwerkt.
 • Streef ernaar uit de schulden te zijn voordat je met pensioen gaat, zodat je minder hoeft te sparen voor je pensioen.
 • Terwijl je je schuld vermindert, is de uitdaging om gedisciplineerd te blijven, in plaats van opnieuw schulden te maken of je pensioenspaargeld aan andere uitgaven te verspillen.

4. Downsize vóór je pensionering. Kijk, terwijl je een budget opstelt, eens goed hoeveel je huis je kost. Is het tijd om te overwegen te downsizen naar een kleinere plek met lagere kosten?

 • Velen van ons verhuizen tijdens hun pensionering naar een warmer klimaat of om dichter bij kinderen en kleinkinderen te zijn. Overweeg om een kleinere woning te kiezen met lagere kosten voor gebruik en onderhoud als je verhuist.
 • Je kunt meer dan alleen je huis downsizen. Verkoop ongebruikte spullen en gebruik de opbrengst om je pensioenspaargeld op te voeren.

Manieren vinden om geld te sparen voor je latere jaren kan een moeilijk en tijdrovend karwei zijn. Maar door deze tips te volgen wordt het gemakkelijker om de hoeveelheid geld die je voor je pensioen spaart te verhogen.

Spaar extra voor je pensioen met deze succesvolle methode om te beleggen

Beleg vandaag nog voor een leuk extra spaarcentje voor je pensioen.

Met de Trading Navigator kun je succesvol beleggen voor later en dat hoeft niet ingewikkeld te zijn. Het eenvoudig te gebruiken algoritme analyseert de markt voor jou en geeft duidelijke aankoopsignalen bij een stijgende trend en verkoopsignalen bij een dalende trend.

Met de Trading Navigator kun jij:

 • Succesvol beleggen zonder dat je alles af moet weten van de beurs
 • Beleggen in 5-10 minuten per week
 • Al beginnen met beleggen vanaf 250 euro

Meld je hier aan voor de gratis training over deze succesvolle methode en ontdek het zelf.

Crypto Master Class

Hoe ga je om met volatile koersen van de aandelenbeurzen?

Virtueel Beleggen
2 years ago

Trading Navigator Methode

Virtueel Beleggen
3 years ago

De markt timen? In de praktijk ronduit onmogelijk!

Virtueel Beleggen
2 years ago

Beleggen en belastingen: alle belangrijke info op een rij

Virtueel Beleggen
3 years ago

Drie aandelen die je waarschijnlijk nooit meer zal verkopen

Virtueel Beleggen
2 years ago