Waarom Virtueel Beleggen

In deze BLOG vertel ik hoe Virtueel Beleggen is ontstaan en waarom het een goed idee is om ook virtueel te gaan beleggen!

Wat is het idee achter Virtueel Beleggen?

We leven in een tijd waarin de rente bij de banken onder nul duikt! Je moet zowaar gaan betalen om je eigen geld bij de bank te kunnen bewaren!!

Meer en meer mensen voelen aan dat ze iets moeten gaan doen met beleggen i.p.v. het geld op een spaarrekening te zetten. Maar hoe start je met beleggen op een verstandige manier? Liefst zonder veel risico, maar wel met een mooi rendement! En kan iedereen dat wel, beleggen? Moet je daar niet heel veel marktkennis voor hebben? En kost het niet heel veel tijd en moeite om te gaan beleggen?

Heel veel vragen en onzekerheden dus.

Voor veel mensen is de stap naar de echte beurs dan ook een grote stap. En daarom hebben we Virtueel Beleggen in het leven geroepen.

Zodat je jouw succes op de beurs zonder risico kunt uittesten!

En meteen kun je ook al even proeven van de kick die het geeft als je jouw aandelen de hoogte in ziet gaan en trades met winst kunt afsluiten.

Op Virtueel Beleggen kun je vertrouwen winnen in je eigen beurs strategieën en succes. Of misschien kom je er wel achter dat jouw strategie toch niet zo'n succes is, en kun je die bijstellen en ben je er alleen maar wat virtueel geld aan kwijt.

Stappenplan richting succesvol beleggen

Dit zijn de stappen richting succesvol beleggen die we vanuit Virtueel Beleggen :


 1. Start met Virtueel Beleggen (paper traden) en leer beleggen zonder financieel risico, wie virtueel succesvol is kan daarna op de echte beurs ook succesvol zijn;
 2. Bepaal een duidelijk doel voor jezelf waarvoor je gaat beleggen, het helpt je bij het maken van de juiste keuzes voor beleggen die ook bij jou en bij je doel passen;
 3. Kies of ontwikkel een (of meerdere) methode(s) om mee te gaan beleggen die aansluit bij jouw persoonlijkheid en jouw doel om te gaan beleggen;
 4. Stel een eerste aandelenkorf samen volgens de voorgeschreven regels van jouw beleggingsmethode en test je succes eerst virtueel uit;
 5. Leer over jezelf en jouw emoties. Emoties horen niet thuis bij beleggen. Leg een dagboek aan en leer jouw grenzen kennen. Stel jouw methode en budget om te beleggen hierop af;
 6. Als jij succesvol bent met virtueel beleggen en een methode hebt waarop je kunt vertrouwen, dan ben je klaar om echt te gaan beleggen. Kies hiervoor een online broker die goed aansluit bij jouw noden en wensen. Voor beginnende en particuliere beleggers kunnen we in ieder geval DEGIRO aanraden als een goede keuze voor een online broker.
 7. Blijf leren en jezelf doorontwikkelen op het gebied van beleggen.

Dit zijn ook de stappen die we in ons boek "Van Virtueel Beleggen naar Succesvol Echt Beleggen" diepgaander uitleggen.

Wat zijn de mogelijkheden van Virtueel Beleggen?

 • Neem deel binnen een Portefeuille met een virtueel geldbedrag.
 • Trade virtueel in aandelen op 5 internationale beurzen.
 • Bekijk de trades van andere virtuele beleggers en leer van hun strategie.
 • Neem deel aan wedstrijdportefeuilles en verdien echt geld met virtueel beleggen!
 • Vergroot je kennis van beleggen met de verschillende e-books en cursussen in onze trainingssectie. De meeste zijn gratis.

Welke training wordt precies aangeboden?

Voor het aanbieden van training werken we samen met de beleggerscommunity Beleggen.com 

Drs. Harm van Wijk is al meer dan 30 jaar actief op de beurs en heeft vele successen, maar ook tegenvallers gekend. Zijn jarenlange ervaring deelt hij via zijn online boeken en trainingen maar wat graag met startende en kleine beleggers. Daarnaast werkt hij ook samen met 15 andere experts op het gebied van beleggen.

Kortom, een beter trainingsaanbod kunnen we niet hebben! We zijn dan ook heel trots op onze samenwerking met Harm en kunnen zijn producten alleen maar aanbevelen.

Het boek "In 10 Stappen Succesvol Beleggen", dat we gratis mogen aanbieden (excl. verzendkosten) aan de deelnemers van onze website, is een echt topklasse boek! Harm legt er perfect in uit waarom 90% van de beleggers niet succesvol is op de beurs en wat jij kunt doen om wel tot die 10% te behoren die echt winst maken.

In het boek gaat Harm in op verschillende beursstrategieën die je kunt toepassen of combineren. Hij laat je ook zien waarom zijn Trading Navigator methode zo'n succes is. Harm stelt immers, wees niet zelf de slimste op de beurs, maar volg de grote olifanten en doe wat de succesvolle beleggers doen op de beurs. Een geweldig goede en bewezen strategie waar je met maar 10 minuten tijd per week succesvol mee kunt beleggen.

En, je kunt de methode natuurlijk ook eerst virtueel testen op onze website! Dan kun je het meteen zonder risico zelf zien dat het werkt.

Bekijk ook de andere boeken van Harm in onze trainingsectie! Er zit heel veel waardevolle informatie tussen die ook jou verder kan helpen succesvol te zijn op de beurs.

Crypto Master Class

Meer uit je vermogen halen?

Virtueel Beleggen
3 years ago

Aan de vooravond van de Grote Wall Street Beurscrash in 1929

Virtueel Beleggen
3 years ago

7 manieren om extra kapitaal te verdienen in de herfstmaanden

Virtueel Beleggen
2 years ago

Trading Navigator Methode

Virtueel Beleggen
3 years ago

Hoe aandelen selecteren?

Virtueel Beleggen
3 years ago