5 Slimme manieren om in groene energie te investeren

Groene energie is de toekomst. Met deze 5 slimme manieren om in groene energie te investeren help je het milieu door flink rendement te halen. Lees snel verder.

Groene energie wordt ook een veiligere belegging, want de regelgevende instanties voeren nieuwe normen in om deze industrie te verbeteren.

Investeer in de toekomst van energie

Naar schatting zullen groene energiecentrales tegen 2030 60% van alle energieproductie in de V.S. voor hun rekening nemen en zal er tegen die tijd meer dan $ 5 biljoen besteed worden aan nieuwe groene energiecentrales.

Groene energie aan je portefeuille toevoegen is een slimme manier om blootstelling te krijgen aan een sector die zowel op korte als op lange termijn zal blijven groeien.

Investeren in groene energie is bovendien een geweldige manier om er zeker van te zijn dat je geld aan milieuvriendelijke projecten wordt besteed. Deze sector is ook een bron van nieuwe banen. In deze statistiek van het CBS zie je hoe snel de consumptie van groene energie groeit.

Manieren om groene energie in je portefeuille op te nemen

1. Investeer in fabrikanten. De groeiende vraag naar schonere energiebronnen betekent dat fabrikanten zonnepanelen, windturbines, en andere groene energiesystemen gaan maken die nog niet eens uitgevonden zijn.

  • Zoek naar fabrikanten die zich toeleggen op het efficiënter maken van hun producten en die investeren in onderzoek en ontwikkeling.

2. Koop aandelen van grotere energiebedrijven. Plaatselijke energiebedrijven spannen zich in om hun klanten schonere energiebronnen te leveren, hetzij door te investeren in schone energiecentrales, hetzij door de energie te kopen die geproduceerd wordt door huiseigenaren die geïnvesteerd hebben in zonnepanelen of windturbines. Bovendien scheppen ze groene energie banen.

3. Kijk of je in buitenlandse bedrijven kunt investeren. Houd deze dingen in gedachten als je op de buitenlandse markt investeert:

  • Het oogsten van zonne-energie is veel lucratiever in landen die dicht bij de evenaar liggen, wat betekent dat deze industrie in verschillende buitenlandse landen waarschijnlijk een hoge vlucht zal nemen.
  • De zonne-energie industrie doet het erg goed in China en in enkele Europese landen waar de regeringen actief in schone energie investeren.
  • Leer meer over de regelgeving en het beleid inzake groene energie voordat je investeert in buitenlandse bedrijven die schone energie produceren of distribueren.

4. Verbreed je horizon met nieuwe technologieën. Zo werken bedrijven als Tesla Motors aan het transformeren van de auto-industrie door betrouwbare elektrische voertuigen te maken. Dit is slechts een van de vele bedrijven die de kwestie van de hernieuwbare energie met een unieke aanpak aanpakken.

5. Investeer in je eigen systeem voor schone energie. Een groen energiesysteem kopen is een investering op lange termijn:

  • Als je huiseigenaar bent, overweeg dan de aankoop van je eigen zonnepanelen of kleine windturbine om je rekeningen te verlagen en de waarde van je huis te verhogen. Je kunt beginnen met kleinere apparaten, zoals waterverwarmers op zonne-energie of opladers voor je elektronica op zonne-energie.
  • De aanschaf van je eigen groene energie systeem kan de moeite waard zijn als je blootstelling aan zonnestralen of wind voldoende is om genoeg stroom te produceren om je investering te rechtvaardigen.

Groene energie versterkt je portefeuille

Investeren in groene energie versterkt je portefeuille, want verwacht wordt dat deze sector zal groeien. Op een dag kan groene energie zelfs de traditionele systemen voor energieproductie en -distributie vervangen. Je kunt je voordeel doen met verschillende manieren om je portefeuille te diversifiëren met groene energie.

Zoals bij elke investering moet je je afvragen wat je doelstellingen en risicotolerantie zijn, en je grondig verdiepen in elke voorgestelde investering, voor je je geld uitgeeft.

Neem de tijd om meer te weten te komen over groene technologieën en bedrijven. Groene energie aan je portefeuille toevoegen is een goede manier om een maatschappelijk verantwoorde investering te doen.

Volg de markttrend van groene energie met de Trading Navigator

Ga jij groene energie opnemen in je portefeuille, dan is dat uiteraard een heel goed idee. Maar behaal maximaal succes met je groene beleggingen door gebruik te maken van een zichzelf bewezen methode om te beleggen in deze beleggingsproducten.

De Trading Navigator methode is een perfecte keuze voor jouw beleggingen in groene energie. Het algoritme analyseert de markttrend van jouw portefeuille en geeft duidelijke koop- en verkoopsignalen bij een stijgende dan wel dalende trend.

Zo neem jij positie in een stijgende markt, maar sta je aan de zijlijn wanneer de koers daalt.

Wat deze methode jouw oplevert:

  • Succesvol beleggen in o.a. groene energie met eenvoudige software
  • Beheer je portefeuille in 5-10 minuten per week
  • Beleg al met 250 euro

Ben je benieuwd naar deze methode? Meld je dan aan voor de gratis online training waarin je alle ins en outs over deze succesvolle methode te weten komt. Duizenden mensen in België en Nederland gebruiken deze methode al.

Meld je hier aan voor de gratis online training over deze methode.

Als je liever eerst meer wilt weten kun je je natuurlijk ook verder inlezen. In dit artikel geven we uitgebreid uitleg over de Trading Navigator methode.

Crypto Master Class

Alles over: Beleggen in goud

Virtueel Beleggen
2 years ago

Aandelenposities in de rode cijfers? Wat te doen!

Virtueel Beleggen
2 years ago

4 Tips om je pensioensparen een boost te geven

Virtueel Beleggen
2 years ago

Hoe aandelen selecteren?

Virtueel Beleggen
3 years ago

Belang van een juiste mindset bij beleggen

Virtueel Beleggen
3 years ago