Meer uit je vermogen halen?

Op de spaarrekening zal je op dit moment niet zoveel meer terugkrijgen voor het geld wat je daar hebt staan.

Als je niet oppast moet je er zelfs nog een negatieve rente over betalen. Er zijn een aantal banken die bij een vermogen van 250.000 of meer een negatieve rente vragen. Blijf je onder dat bedrag kan je rekenen op een rente van wel 0,01%. Gezien de inflatie en de kosten die je hebt om je geld op de bank te hebben staan is het dus niet gunstig je geld bij op je spaarrekening te parkeren.

Helemaal niks op de spaarrekening?

Het is uiteraard wel handig om wat geld op je spaarrekening te hebben, het zou namelijk zomaar kunnen dat er ineens uitgaven gedaan moeten worden die je niet voorzien had. Het is dan fijn als je geld achter de hand hebt waar je direct bij kan om dit probleem op te lossen.

Als je genoeg op je rekening hebt om die tegenslagen op te kunnen vangen is het mogelijk om te kijken naar alternatieven om meer uit je vermogen te halen.

Alternatief 1: depositorekening

We blijven Nederlanders en Nederlanders zijn van zekerheid en kiezen voor sparen. Tegen de rentes zoals hierboven is dat niet verstandig. Maar een depositorekening is een spaarrekening waarbij je geld vast staat voor een bepaalde periode en je krijgt daar een rente van minimaal 1%. Dit is dus gunstiger dan de standaard spaarrekening.

Alternatief 2: investeren

Ze zeggen wel is dat je je geld het beste in stenen kunt steken, dat is deels waar. Op dit moment is alleen de huizenprijs zo hoog dat je heel veel vermogen moet hebben om het in stenen te kunnen stoppen. Maar een extra huis kopen, bijvoorbeeld als vakantiehuis of als investering om te verhuren kan zeker geen kwaad.

Alternatief 3: starten met beleggen

Een alternatief waar ook steeds meer Nederlanders voor kiezen is beleggen. Beleggen is verstandig om te doen als je een doel voor ogen hebt en je geld voor een langere termijn kunt missen. Je kan tussendoor wel bij je geld en dat is het verschil met een depositorekening. In vergelijking met investeren in vastgoed kan je hier met een kleiner bedrag instappen. Voor je gaat beleggen is het goed je eerst in te lezen in de risico’s die het met zich meebrengt. De volgende stap is bijvoorbeeld kijken wat beleggen kan opleveren.

Op de website van starten met beleggen kan je een risico kiezen een inleg bepalen en dan zien wat beleggen je de afgelopen jaren had kunnen opleveren.

Crypto Master Class

Hoe aandelen selecteren?

Virtueel Beleggen
3 years ago

Nieuw: gratis virtueel beleggen in crypto

Virtueel Beleggen
1 year ago

Europese alternatieven voor de populairste Amerikaanse ETF’s

Virtueel Beleggen
2 years ago

Investeer als de rijken, ook als het je aan rijkdom ontbreekt

Virtueel Beleggen
2 years ago

Aan de vooravond van de Grote Wall Street Beurscrash in 1929

Virtueel Beleggen
3 years ago