DEGIRO als onze keuze voor beste online broker

Wanneer je graag de stap wil maken van Virtueel Beleggen (of paper traden) naar echt gaan beleggen met echt geld, spreekt het voor zich dat je daarvoor gebruik zal moeten maken van de diensten van een broker. Er zijn meerdere goede en betrouwbare online brokers te vinden. Maar vanuit Virtueel Beleggen hebben we de keuze gemaakt om DEGIRO aan te bevelen als beste online broker voor particuliere beleggers.

Waarom wij DEGIRO aanbevelen als online broker voor particuliere beleggers

DEGIRO waarschuwt: beleggen kent risico op verlies.

Met name het volledig Nederlandstalige en makkelijk te gebruiken handelsplatform en de lage tarieven gaven hierbij de doorslag. Op hun website staat ook aangegeven dat ze ondertussen al meer dan 1 miljoen beleggers aangesloten hebben. Dat succes haal je ook niet zomaar, dan heb je duidelijk een heel erg goed product, en dat kunnen wij alleen maar onderschrijven. 

Maar dat is niet alles! DEGIRO is een online broker met focus op startende beleggers. Zo bieden ze een Beleggersacademy met gratis online training waarin alles wat je moet weten als belegger duidelijk wordt uitgelegd. DEGIRO staat er ook op dat in alle communicatie wordt gewaarschuwd dat je met beleggen geld kunt verliezen. Duidelijk dat DEGIRO niet acteert vanuit winstoogpunt, maar vanuit het ondersteunen van de belegger in zijn of haar succes.

Het online handelsplatform van DEGIRO werd in 2013 in Nederland gelanceerd en is vanuit Nederland doorgegroeid naar 18 Europese landen. Dit handelsplatform staat er om bekend niet alleen zeer professioneel, maar ook erg uitgebreid te zijn in haar verschillende handelsmogelijkheden. DEGIRO beschikt bovendien ook over een ruim en divers aanbod aan beleggingsproducten. Denk hierbij niet alleen aan aandelen en ETF’s, maar ook aan obligaties, beleggingsfondsen, hefboomproducten, indextrackers, futures en opties.

Zou jij graag wat meer te weten willen komen over de online broker DEGIRO evenals de mogelijkheden die ze allemaal aanbiedt? Dan is het zeker de moeite waard om je even uitgebreid te verdiepen in de informatie op deze pagina.

Uitgebreide handelsmogelijkheden

Eén van de eerste zaken waar beleggers naar kijken op het ogenblik dat ze een online broker zoeken om gebruik van te maken, is het aanbod aan producten waarover ze beschikken. Zoals in de inleiding al werd aangegeven, is dat aanbod bij DEGIRO behoorlijk uitgebreid. In eerste instantie zien we uiteraard de standaard producten zoals aandelen, obligaties en beleggingsfondsen in het aanbod zitten. Daarnaast is het echter ook mogelijk om bij deze broker te beleggen door middel van bijvoorbeeld CFD's, futures, opties en turbo's en sprinters. Zou jij graag willen beleggen in derivaten en grondstoffen? Ook deze beleggingsproducten behoren tot de mogelijkheden.

Eveneens van belang om naar te kijken is het aantal beurzen die worden ondersteund door de broker. Ook op dit vlak kunnen we meteen stellen dat het bij DEGIRO helemaal goed zit. Op de website van deze broker lezen we dat je toegang krijgt tot meer dan 50 verschillende beurzen verspreid over 30 landen waarvoor DEGIRO een licentie heeft. Alle belangrijke beurzen zijn in ieder geval beschikbaar. Bovendien kan je bij deze broker eveneens rekenen op toegang tot enkele van de wat meer exotische beurzen. Het gaat hierbij dan om onder meer de beurzen van Japan, Hong Kong evenals Singapore.

Nederlandstalig handelsplatform: WebTrader

DEGIRO wil graag een broker zijn waar elk type belegger bij kan beleggen. Dit tracht ze te realiseren door het aanbieden van een uitgebreid doch overzichtelijk handelsplatform, met de naam WebTrader. Door de verschillende onderdelen van de WebTrader onder te brengen onder duidelijke tabbladen, kan op dit platform iedereen makkelijk zijn weg terugvinden. Bovendien is het platform volledig Nederlandstalig en is het ook beschikbaar als app voor je smartphone. 

Het handelsplatform is erop gericht snel en makkelijk beursorders te kunnen uitvoeren en biedt hiervoor en ruim aanbod aan handelsmogelijkheden. Je kunt 4 ordertypes uitvoeren: Limiet, Market, Stoploss & Stoplimiet. Als je kiest voor een ‘Active’ of ‘Trader’ account zijn er ook shortmogelijkheden door het handelen in opties en futures. Voor deze account types is het ook mogelijk om met marge te handelen (d.i. handelen met nog niet verwezenlijkte winstposities). Voor een ‘Active’ account kun je handelen met een marge tot maximaal 50% van de waarde van de portefeuille en voor een ‘Trader’ account kun je tot 100% gaan.

Wanneer je handelt in een andere valuta dan euro, dan wordt de valuta automatisch voor je geconverteerd en hiervoor betaal je een vergoeding van 0,10% die wordt verwerkt in de aan- of verkoopprijs. Ook handmatig kun je valutatransacties uitvoeren tegen een tarief van 10 euro + 0,02%.

Beleg tegen lage tarieven

Bij DEGIRO beleg je tegen lage tarieven. Volgens hun eigen website bespaar je bij DEGIRO bij sommige transacties tot meer dan 90% t.o.v. andere bekende online brokers. (bron: https://www.degiro.nl/tarieven/vergelijken)

Ook biedt DEGIRO beleggen in de populairste ETF’s aan voor 0 EUR transactiekosten. Ze publiceren op hun website een actuele lijst met 200 zorgvuldig geselecteerde ETF’s waarin je zonder het betalen van transactiekosten kunt beleggen. Dit is volgens ons een grote meerwaarde voor met name ook de beginnende belegger.

Bekijk zeker de website van DEGIRO voor een overzicht van alle tarieven en actuele voorwaarden hieromtrent. 

Lees hier ons uitgebreide artikel over beleggen in Europese alternatieven voor Amerikaanse ETF's

Analysemogelijkheden

De analysemogelijkheden van DEGIRO blinken vooral uit in de mogelijkheden voor het maken van technische analyses. Er worden 25 verschillende indicatoren aangeboden, waaronder bekende indicatoren als RSI, MACD en Moving Average. Onder het tabblad ‘Koers’ in de WebTrader vind je een interactieve chart terug waarop je deze indicatoren kunt toepassen. Met deze grafiek kun je voor sommige effecten tot 10 jaar terug gaan in historische data.

DEGIRO biedt verder geen mogelijkheden voor het uitvoeren van een fundamentele analyse van een bedrijf. Wel is het mogelijk om in het tabblad ‘Bedrijfsprofiel’ een korte omschrijving van het bedrijf terug te vinden evenals een overzicht van het huidige management en contactgegevens. Ook geeft DEGIRO geen analistenadviezen.

Beleggersacademy

Een leuke extra van DEGIRO is de beleggersacademy die ze aanbieden. Met online video’s en trainingen kunnen startende beleggers heel veel waardevolle kennis over beleggen opdoen. Je ontdekt er o.a.:

  • wat voor type belegger jij bent;
  • wat een broker precies is;
  • welke financiële instrumenten er zijn en wat ze inhouden;
  • hoe de koers tot stand komt;
  • hoe je jouw eerste aandeel kunt selecteren;
  • welke ordertypes er zijn;
  • wat spreiding is;
  • wat de impact van lange termijn beleggen is;
  • hoe je jouw beleggingsplan kunt opstellen.

Het voelt goed te weten dat je bij een broker bent aangesloten die zich duidelijk inzet voor de beginnende belegger. En dat niet alleen met een toegankelijk en makkelijk te gebruiken handelsplatform, maar ook met een gratis lessenreeks met uitgebreide, duidelijke en actuele inhoud.

Welke extra mogelijkheden zijn er nog voor handen bij DEGIRO?

DEGIRO biedt nog een aantal andere leuke functionaliteiten die we graag benoemen. Zo vind je op het startscherm een agenda met het belangrijkste nieuws voor de dag en de aankomende week. Ook belangrijke persberichten en beursnieuws worden op het startscherm weergegeven. Je kunt ook een favorietenlijst bijhouden van aandelen en andere beleggingsproducten die je wilt volgen.

Functionaliteiten die we niet vinden in dit platform zijn mogelijkheden voor een schaduwportefeuille en de mogelijkheid om te autotraden. Het is echter maar de vraag of dit iets is waar de beginnende belegger behoefte aan heeft. 

DEGIRO biedt vier verschillende account types aan: Basic, Custody, Active & Trader. Voor de beginnende belegger zal het Basic account volstaan. Wil je echter gaan handelen in derivaten, of short gaan of met marge handelen, dan zul je een Active of Trader account nodig hebben. Check de website van DEGIRO voor een overzicht van de accounts en de verschillen tussen de verschillende account types. De lage tarieven zijn in ieder geval voor alle account types gelijk.

DEGIRO is naar onze mening een ideale keuze voor beleggers die op een eenvoudige manier online willen kunnen handelen. En dit met uitgebreide handelsmogelijkheden, een volledig Nederlandstalige web platform en tegen lage kosten.

Vind meer informatie op de website van DEGIRO

Wil je nog meer informatie over de online broker DEGIRO? Die vind je op hun website.

Klik hier om meteen naar de website van DEGIRO te gaan en meer te weten te komen over deze broker.

Crypto Master Class

Trading Navigator Methode

Virtueel Beleggen
3 years ago

Hoe aandelen selecteren?

Virtueel Beleggen
3 years ago

De markt timen? In de praktijk ronduit onmogelijk!

Virtueel Beleggen
2 years ago

Meer uit je vermogen halen?

Virtueel Beleggen
3 years ago

Daytrading en EV-aandelen, potentieel rendement en risico's

Virtueel Beleggen
2 years ago