4 Tips om je pensioensparen een boost te geven

Je bent je er waarschijnlijk wel van bewust dat het belangrijk is voor je pensioen te sparen. Voor de meesten van ons zijn de dagen van 100% door de werkgever gefinancierde pensioenen allang voorbij, en de Sociale Zekerheid is slechts bedoeld om een deel van je inkomen vóór de pensionering te compenseren.

2021-12-09 12:58:47 - Virtueel Beleggen

De meeste financieel adviseurs raden werknemers aan genoeg te sparen om 75 tot 85 procent van hun jaarlijks inkomen vóór pensionering te dekken. Met stagnerende inkomens en de stijgende kosten van uitgaven zoals gezondheidszorg, voedsel en huisvesting, is het voor de meesten van ons een uitdaging om voor hun pensioen te sparen!

Gelukkig kun je je pensioenspaargeld opvoeren, ongeacht je leeftijd, of hoe gespannen je bestaande budget misschien is.

Je pensioenspaargeld verhogen en je financiële toekomst veilig stellen

 1. Spaar nu. Als je nog niet bijdraagt aan een 401(k) of andere door je werkgever vastgestelde pensioenregeling, begin dan nu.

2. Werk langer en ga later met pensioen. Uitstel van pensionering verhoogt de hoogte van je sociale zekerheidsuitkeringen en geeft je spaargeld extra tijd om te groeien.

3. Kom uit de schulden voor je met pensioen gaat. Schulden maken vaak een groot deel uit van de meeste budgetten. Schuld vreet ook geld op dat je voor pensioensparen zou kunnen gebruiken.

4. Downsize vóór je pensionering. Kijk, terwijl je een budget opstelt, eens goed hoeveel je huis je kost. Is het tijd om te overwegen te downsizen naar een kleinere plek met lagere kosten?

Manieren vinden om geld te sparen voor je latere jaren kan een moeilijk en tijdrovend karwei zijn. Maar door deze tips te volgen wordt het gemakkelijker om de hoeveelheid geld die je voor je pensioen spaart te verhogen.

Spaar extra voor je pensioen met deze succesvolle methode om te beleggen

Beleg vandaag nog voor een leuk extra spaarcentje voor je pensioen.

Met de Trading Navigator kun je succesvol beleggen voor later en dat hoeft niet ingewikkeld te zijn. Het eenvoudig te gebruiken algoritme analyseert de markt voor jou en geeft duidelijke aankoopsignalen bij een stijgende trend en verkoopsignalen bij een dalende trend.

Met de Trading Navigator kun jij:

Meld je hier aan voor de gratis training over deze succesvolle methode en ontdek het zelf.

Meer Berichten